Suprafața utilă versus suprafața construită

Suprafața utilă versus suprafața construită

Atât la vânzarea, cât și la închirierea unui imobil, apare inevitabil referirea la suprafețe. Se vorbește de cele mai multe ori despre suprafața utilă și despre suprafața construită. Confuzia dintre cele două suprafețe este întreținută în mod intenționat. Cumpărătorul dă prețul metrului pătrat construit, în timp ce cumpărătorul vrea să plătească numai suprafața utilă.

Sa definim aceste notiuni, asa cum apar ele in Legea locuintei, Anexa nr.1:

Suprafața construită este suma suprafețelor utile ale încăperilor, logiilor, balconelor, precum și a cotei-părți din suprafețele părților comune ale clădirilor (spălătorii, uscătorii, casa scării, inclusiv anexele pentru colectarea, depozitarea și evacuarea deșeurilor menajere, casa liftului etc.), la care se adaugă suprafața aferentă pereților interiori și exteriori ai locuinței; în cazul încălzirii cu combustibil solid, se adaugă suprafața aferentă sobelor și cazanelor de baie. Nu sunt cuprinse suprafețele aferente boxelor de la subsol și ale garajelor, care pot fi prevăzute distinct.

Suprafața utilă este suprafața desfășurată din care se scade suprafața aferentă pereților. Suprafața utilă a locuinței este suma tuturor suprafețelor utile ale încăperilor. Ea cuprinde camera de zi, dormitoarele, băile, dușul, bucătăriile, spațiile de depozitare și de circulație din interiorul locuinței. Nu se cuprinde suprafața logiilor și a balconelor, pragurile golurilor de uși, ale trecerilor cu deschideri până la 1,00 m, nisele de radiatoare, precum și suprafețele ocupate de sobe și cazane de baie (câte 0,50 m2 pentru fiecare sobă și cazan de baie), în cazul în care încălzirea se face cu sobe. În cazul locuințelor duplex, rampa, mai puțin palierele, nu se cuprinde în suprafața utilă a locuinței. Uneori apare și noțiunea de suprafață utilă totală (nedefinită în Legea locuinței) ca sumă dintre suprafața utilă și suprafața logiilor și a balconelor.

Suprafața locuibilă este suprafața desfășurată a încăperilor de locuit. Ea cuprinde suprafața dormitoarelor și a camerei de zi.

Suprafața desfasurată a unei case este suma suprafețelor construite pentru toate nivelurile. Dacă imobilul are numai parter, atunci suprafața desfășurată este suprafața amprentei la sol a construcției. În cazul imobilelor cu mai multe niveluri, suprafața desfășurată este chiar suprafața construită. În acest caz, uneori, prin suprafața construită se înțelege suprafața amprentei construcției. Acest termen nu este definit de Legea locuinței.

Prin cotă-parte din parțile de folosință comună ”cota indiviză” se înțelege cota de proprietate care îi revine fiecărui apartament proprietate individuală, din proprietatea comună (casa scării, casa liftului etc.) și este înscrisă în titlul de proprietate. Suprafața construită a unui apartament include și această cota-parte.

Ce se întâmplă în piață: Vânzătorii precizează prețul metrului pătrat construit (fără să menționeze acest lucru), în timp ce cumpărătorii cred că este vorba despre metrul pătrat util. Raportul celor două suprafețe se încadrează în intervalul 1,18…1,20. Când este vorba de preț, 20% contează!

În anunțurile de prezentare din ofertele noastre, pentru apartamente, luăm de referință supfața utilă totală dar o precizam și pe care utilă. Vezi ofertele noastre cu apartamente de vânzare AICI.

104 comentarii la „Suprafața utilă versus suprafața construită”

  • Bună ziua..sunt interesat sa cumpăr un apartament..care nu e finalizat încă, suprafața utila find undeva la 49 mp..excluzand balconul care are în jur de 3m.și. .întrebând dezvoltatotul a precizat ca balconul intră în suprafața utilă balconul urmând a fi acoperit și având termopane ….e normal sa plătesc balconul ca suprafață utilă ?

   Răspunde
 1. Buna,
  Am o intrebare:
  Daca cineva si-a daramt peretele dinspre balcon , se mareste suprafata utile a ap. cu suprafata balconului care acum face parte din camera?Cei care au facut acest lucru au o suprafata utila mai mare si deci o contribuitie mai mare la intretinere, caldura?Conform carei reglementari?
  Cu multumiri

  Răspunde
  • Daca recompartimentarea apartamentului a fost facuta in baza unui proiect cu autorizatie de construire, pe noile planuri este mentionata noua suprafata utila.
   Acest lucru trebuie notificat la fisc pentru recalcularea impozitului. Evident ca si contributia la plata intretinerii va fi mai mare. Nu stiu sa va spun care este legea. Banuiesc ca este „Legea asociatiilor de proprietari”.

   Răspunde
   • Asta ar insemna ca orice spatiu ocupat de mobilier sau aparatura electrocasnica ce ocupa un spatiu intr-un apartament sa fie scazut la impozit . O prostie !
    Si cu pereti si fara ar trebui sa platesc acelasi impozit si intretinere ca si vecinul care are tot acelasi numar de m2 dar poate nu si-a cumparat o lada frigorifica de 2 m2.

    Răspunde
 2. Din suprafata utila, face parte o boxa? Boxa se afla la subsolul blocului, nu este incalzita.
  Este trecuta in contractul de vanzare -cumparare si in cadastu, dar, dupa ce a fost facut calculul suprafetelor camerelor de locuit, baie , bucatarie. Unde se reglementeaza acest lucru?
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  Răspunde
 3. Cum se calculeaza suprafata utila, locuibila in cazul mansardelor?
  Ma refer aici la inaltimea tavanului. exista o inaltime minima sub care nu mai putem lua in considerare spatiu locuibil chiar daca el face parte din incapere?

  Răspunde
 4. La un apartament nou, constructorul imi pune pe planul apartamentelor de la un etaj:

  Suprafata utila = 78.81mp
  TERASA = 8.41mp
  Suprafata construita=106.65mp

  E inclusa cumva in suprafata construita 30-40% din casa scarii, fiind cel mai mare apartament pe nivel? Ma afecteaza cumva la impozite, taxe locale, deduceri, etc.?

  Multumesc.

  Răspunde
 5. Care este temeiul legal (…sau formula de calcul) care reglementeaza suprafata desfasurata a unei locuinte ANL.

  Dupa o perioada de 5 ani, UAT poate modifica/prelungi anual, contractul de inchiriere, ocazie cu care va modifica doar scriptic -suprafata locuintei (in contractele vechi suprafata unui apart. cu 2 cam. era de aprox. 60 mp + 9 mp anexe, reprezentand spalator, uscator, boxa;
  – in noile contracte, pentru ACELASI apart. cu 2 cam. regasim o noua suprafata cu aprox. 70% mai mare, suprafa desfasurata de 105 mp, !?…, in cazul cumpararii, ce suprafata vom cumpara ? )

  Răspunde
  • In articolul pe care tocmai l-ati citi este precizata sursa care defineste suprafetle unei constructii: Legea Locuintei.
   Daca UAT inseamna Unitate Administrativ Teritoriala, atunci nu inteleg cum aceasta poate modifica un contract de inchiriere si , cu atat mai putin, suprafata unui imobil.

   Răspunde
 6. balcoanele unei case p+M construite pe un teren intravilan, se iau in calculul suprafeti utile a casei?Unul este in exterior, iar celalalt este in interior si este practic acoperit de acoperisul casei. Am inteles ca mai noi si aceste balcoane trebuie intabulate si ma gandesc ca constructorul ar vrea sa le introduca in suprafata utila a casei tocmai din acest considerent.Multumesc

  Răspunde
 7. Buna ziua,
  Casa noastra este cu S+P+E+Terasa circulabila.
  In suprafata utila se include si suprafata scarii interioare (de acces intre etaje)? Amprenta la sol cuprinde si balconul de la etaj (suprafata lui fiind de 6,7 mp) care este iesit in consola de la cota de 2,75 m peste sol?
  Multumesc

  Răspunde
  • In suprafata utila este inclusa si suprafata scarii interioare. Amprenta la sol nu poate include balconul de la etaj, chiar daca este in consola. Acesta se include in suprafata construita.

   Răspunde
   • Multumesc pentru raspuns.
    In planurile pentru cadastru, conteaza suprafata ocupata de holuri, scara, garaj, balcon, terasa? Aici este o alta poveste? Este luata in calcul suprafata locuibila de fapt? Sau cum stau lucrurile? Daca se impoziteaza intrega suprafata utila, ajungem sa platim sume colosale.
    Multumesc din nou.

    Răspunde
 8. Bună ziua. Am și eu o întrebare. Noi am cumpărat recent un apartament. În extrasul CF acesta are o suprafață utilă de 91 de m2, dar în certificatul energetic apare numai 66,85 m2 utili. Cum putem să ne lămurim această nedumerire și după care dintre cele două documente putem să ne luăm cu adevărat?

  Răspunde
  • Cred ca in certificatul de performata energetica este o eroare. Documentul oficial care atesta suprafata corecta a imobilului este planul cadastral. In formatia din acest plan este reprodusa de extrasul de carte funciara.

   Răspunde
 9. Buna ziua.
  Locuiescintru-n bloc nou care are la parter 3 apartamente cu terasa . Apartamentele au trecut in acte suprafata utila de 44m2si terasa de 57m2 iar la plata pe lista de itretinere platesc pe 44m2 este corect? Eu detin o parcare in subsolul imobilului exact sub terasa vecinilor si am fost incarcat cu 30m2 lasuprafata utila estse corect?

  Răspunde
  • Raportul dintre suprafata construita si suprafata utila nu poate fi obiectul unei reglementari. El poate fi mai mare sau mai mic in functie de grosimea peretilor, de suprafetele teraselor/balcoanelor etc.
   Fiecare dintre aceste doua suprafete are o definitie clara. Raportul lor matematic se incadreaza (de cele mai multe ori) in intervalul 1,15-,1.25

   Răspunde
  • Amprenta la sol a unei constructii nu poate fi definita altfel decat prin aceste cuvinte. Banuiesc ca nu trebuie sa definesc cuvantul amprenta.
   Suprafata construita este definita in cuprinsul articolului.

   Răspunde
 10. Buna ziua

  Am o problema in sensul ca la cumpararea apartamentului in care locuiesc in contract se face referire doar la suprafata totala ( se enumera tot ce cuprinde inclusiv balcoane ) 55 mp iar in CF la coloana suprafata este trasa o linie iar cei 55 mp sunt consmnati la coloana suprafata utila ( care in realitate si dupa definitia legii locuintei este de 48 mp ( fara balcoane)).
  Problema apare prin faptul ca doresc sa accesez un credit prin programul prima casa si nu o pot face intrucat figurez cu peste 50 mp. suprafata utila in extrasul CF iar in realitate suporafata utila este de 48 mp. ( precizez ca detin si o scita veche anterioara cumpararii unde sunt clar evidentiate aceste 2 suprafete ).
  Se pot face corecturui in CF si daca da cam ce costuri esimative implica

  Multumesc

  Răspunde
  • Lucrarea cadastrala a apartamentului dv. este probabil realizata in anii 2000. Nu exista rigoarea de astazi. Puteti angaja un cadastrist care sa revizuiasca lucrarea. O sa va coste un pic, dar cred ca merita.

   Răspunde
 11. Buna ziua,
  1) Balconul de la ultimul etaj este considerat drept parte comuna a blocului exact ca si terasa, avand in vedere ca balconul este neinchis si neacoperit asa cum a fost prevazut din constructia blocului ?

  2) Infiltratiile de la apa de ploaie in balconul inferior cauzate de o posibila neetanseitate in planseu cad in sarcina Asociatiei de Proprietari sau exclusiv in sarcina proprietarului apartamentului ?

  Multumesc !

  Răspunde
  • Balconul unui apartament aflat la ultimul etaj este parte din proprietatea acestuia, chiar daca acesta nu este acoperit si/sau inchis. La a doua intrebare nu stiu sa va raspund.

   Răspunde
 12. Buna ziua,
  Am o constructie patrata pe 3 nivele:
  – La parter am o singura camera, inaltimea tavanului fiind pentru jumatate pana la etajul 1 si pentru cealalta jumatate pana la etajul 2
  – Etajul 1 este jumatate din parter
  – Etajul 2 are suprafata utila identica cu parterul.
  Intrebarea mea este:
  Suprafata utila pentru etajul 1 este egala cu suprafata utila de la parter?
  Va multumesc

  Răspunde
 13. Buna ziua.
  Suprafatele teraselor exterioare ale unei case se includ in suprafata construita sau se calculeaza separat?
  Multumesc

  Răspunde
 14. Buna ziua..am urmatoarea problema..casa scarii la parter e inchisa cu grilaj de catre proprietara de langa casa scarii pe motiv de curatenie..etc. Eu stau la et 2 si am rugat.o sa ma lasa o data la 4zile sa las carutu in interiorul spatiului inchis de dumneaei..nu a vrut..Intrebare ..are voie sa inchida casa scarii ( si cu ce aprobare) ? Multumesc anticipat

  Răspunde
 15. Bună ziua , noi am cumpărat un apartament cu terasa deschisa dar în contractul de vinzare cumpărare este indicat numai metrajul apartamentului iar suprafață terasei nu este indicat nicaieri .e normal așa ceva sau nu?

  Răspunde
 16. buna ziua…cine este autorizat sa determine care este suprafata construita desfasurata si cotele indivize aferente fiecarui apartament de tip ANL (in vederea cumpararii de catre chiriasi).cine este autorizat sa faca astfel de calcule:inginerul constructor? arhitectul??/

  Răspunde
 17. Buna ziua,
  Am si eu o intrebare, va rog. Sunt in punctul de a cumpara un apartament. In cf proprietarului este mentionata suprafata utila, ca fiind 47 metrii patrati. Am primit si schita apartamentului cu toate dimensiunile. Problema a apurut la baie cand in schita era trecut 1,70× 2,80 si in realitate dupa ce am masurat cu mana mea sunt 1,65×2,75. In celelalte incaperi este la fel dupa masurarea lor exacta. Sunt cel putin 5 cm diferenta. La living de ex dupa masuratoarea mea iese cu aproape 1m patrat mai putin (0,88m). Spuneti-mi va rog ce pot face in scest sens, avand in vedere ca apartamentul va fi cumparat prin Prima Casa si am dat deja avansul. Va mulțumesc.

  Răspunde
  • Nu puteti sa faceti nimic. Erorile de masurare ca cele mentionate de dv. sunt destul de frecvente. Exiasta si o toleranta admisibila. Nu stiu sa va spun cat este. Incazul dv. ar fi in jur de 2%. Nu consider ca este un motiv sa cereti rezilierea antecontractului. Daca aveti astfet de exigente, trebuia sa masurati inainte de a semna contractul.

   Răspunde
 18. intrbare: eu am o casa cu suprafata de 64 m2.pentru impozit iau in considerare si acoperisul?. Daca da, atunci suprafata se dubleaza, banuiesc. Casa fiind tip vagon fete ale acoperisului au forma de trapez, iar celelalte de triunghi. Trebuie sa calculez aceste suprafete separat?. Va multumesc.

  Răspunde
 19. Daca balconul este inchis cu geamuri termopan, dar nu s-a daramat nici un perete pentru a prelungi o alta camera, balconul devine suprafata utila?

  Răspunde
 20. Pentru realizarea documentatiei cadastrale pentru prima inscriere, a unui apartament situat la parterul unui bloc ce are carte funciara colectiva, in urma masuratorilor este necesara si obligatorie mentionarea suprafetei construita pe langa cea utila?

  Răspunde
  • Da, cadastristul trebuie sa respecte niste regulamente, proprii profesiei lor, in care sunt mentionate elementele care trebuie obligatoriu sa fie mentionate in lucrarea cadastrala.

   Răspunde
 21. Buna ziua,
  Am semnat un antecontract pentru achiziționarea unui apartament intr-un bloc in construcție.
  In antecontract scrie ca suprafața construită este de aproximativ 73,89 mp (inclusiv terasa).
  Recent am primit releveul in care scrie:
  Suprafața utila – 53.66 mp
  Balcon – 4.32 mp
  Suprafața totala – 57.98 mp
  La începutul paginii lângă numărul cadastral mai scrie: Suprafața teren – 10.71 mp.
  Întrebare: Suprafața construită este suprafața totala (57.98) plus suprafața teren (10.71) adică 68.69 mp?
  Menționez ca prețul plătit este pe mp construit iar in antecontract scrie ca ” in măsura in care suprafața construită măsurată va fi mai mică sau mai mare cu mai mult de 3% decât suprafața construită totala prevăzută in antecontract, prețul se va majora sau reduce direct proporțional”
  Va mulțumesc mult anticipat.

  Răspunde
  • Asa cum se mentioneaza si in articol, suprafata contruita este suprafata utila+suprafata peretilor+suprafata balconului. Terenul nu are nicio contributie. In lucrarea cadastrala este metionata acesta suprafata.

   Răspunde
 22. Buna ziua,

  La o casa fara subsol si etaj cu un garaj lipit de unul din pereti, calculul suprafetei utile va include si garajul?
  Va multumesc anticipat.

  Răspunde
 23. Buna ziua,
  In suprafata utila a unei case intra vreuna din urmatoarele:
  – podul casei – nu este locuibil, poate fi folosit doar pt depozitare, avand sub1.50 m inaltime
  – terasele exterioare casei, deschise, insa acoperite de etajul 1/ balconul de la etajul 1
  Multumesc

  Răspunde
 24. Buna ziua!
  O casa poate fi folosita jumatate ca locuinta ,iar cealalta jumatate ca spatiu comercial?Adica in 2 camere sa locuiesc iar in celelalte sa deschid o cafenea.Multumesc!

  Răspunde
 25. buna ziua ,am si eu o intrebare .Daca stau la casa si vreau sa imi inchid terasa lemn/termopan imi trebuie autorizatie??

  Răspunde
 26. Buna ziua,

  De curand am cumparat un apartament cu 2 balcoane inchise in care se afla si calorifere. Pana anul acesta am avut montate repartitoare de caldura si nu am considerat necesar sa utilizam caloriferele din balcoane. Anul acesta asociatia de proprietari a decis sa se renunte la sistemul de centralizare individuala a caldurii si sa platim caldura in functie de suprafata utila.
  In cazul nostru, se vor considera balcoanele suprafata utila? Pot da o declaratie cum ca nu folosesc acele calorifere? Ce trebuie sa fac in acest sens?
  Multumesc

  Răspunde
 27. Am cumpărat un apartament în construcție, în antecontract e prevăzută: o suprafață utilă de 78,83M2 , la recepție am măsurat apartamentul și suprafață utila sa redus la 76,45 M2. Vă întreb respectos zidurile de despărțire(din interiorul apartamentului) sânt incluse în suprafață utilă? Părțile în comun precum casa scării e inclusă în suprafață utilă a apartamentului , adică împărțită la numărul de apartamente de pe nivele? Vă mulțumesc.

  Răspunde
 28. Rog precizati daca exista notiunea de suprafata utila pentru un garaj (sau loc de parcare) care nu este delimitat (cu ziduri sau gard imprejmuitor)? Va multumesc!

  Răspunde
  • Suprafata utila este definita numai pentru constructii, nu si pentru teren. Suprafata utila a garajului este suprafata construita (amprenta pe teren) din care se scade suprafata ocupata de ziduri.

   Răspunde
 29. Terasele care se afla in curtea cladirii si fac parte din proprietatea vecinului de la parter.Intra in calculul cotei indivize? Multumesc

  Răspunde
  • Nu-mi este clar daca faceti refrire la terenul de sub terasa sau la constructia numita terasa.
   Daca exista un act (titlu de proprietata) in care se mentioneaza ca terasa este proprietatea vecinului, aceasta suprafata nu poate intra in calcului cote indivize. Este valabil atat pentru terenul de sun terasa, cat si pentru constructie.

   Răspunde
 30. I’ve been following this blog for quite some time now, and I must say that it has never failed to impress me. The author’s dedication to providing factual and balanced content is truly commendable. Each post is well-researched, and the author takes great care in presenting information in an easy-to-understand manner. What I appreciate most about this blog is the author’s ability to cover a wide range of topics without sacrificing depth. Whether you’re interested in politics, science, or technology, you’re sure to find something of interest on this blog. Keep up the great work!

  Răspunde
 31. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 32. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 33. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 34. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 35. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 36. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 37. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 38. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 39. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 40. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 41. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 42. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 43. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 44. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 45. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 46. Where can you find some of the best tasting CBD gummies in the UK? Easy, you can find them all here on Orange County CBD. Our range of CBD gummy bears and CBD sweets are a delicious and discreet way to get your daily dose of CBD. We stock only vegan CBD gummies, making them accessible to everyone! What Are CBD Gummies? CBD gummies pair all the benefits of CBD with the great taste of gummy sweets. Made using our multi-award-winning CBD and the finest, vegan-friendly gummy recipes, our CBD gummies are the easy to dose, easy to take and undeniably delicious – making them the perfect choice for newbies! How many CBD gummies should I eat? All of our CBD gummy sweets come with a recommended dose right on the label. However, the number of gummies you take in a single session may vary depending on your own health and wellness goals. Your metabolism, body weight and even your diet will all determine how many you’ll need to feel the effects, but our CBD gummies are a super easy way to find the right dose for you. What is CBD used for? Popular uses include helping to maintain a good sleep wake cycle,easing tension in overworked limbsand assisting in pain management. It also helps for maintaining focus and taking the edge off of the most stressful days. How long does it take for CBD to work? CBD gummies are edibles, meaning that they need to pass through the digestive system before taking effect. This means that it takes longer for the effects of a CBD gummy to take effect, anywhere between 30 minutes and 2 hours in most cases.This slower release means that the effects of edibles last longer, often for three to four hours after dosing. It also means that the effects of the CBD are spread all throughout the body, helping to ease tension everywhere. How will CBD make me feel? BD gummies bring a sense of relaxation, an easing of tension and a soothing of pains. This happens because the CBD within the gummies binds with endocannabinoid receptors – a naturally occurring series of receptors found on organs all across the human body. This action is what gives CBD it’s famously smooth and relaxing impact. CBD gummies are one of the easiest and most straightforward ways of getting this signature kick. Do you sell Vegan CBD gummies? Orange County is proudly plant-powered: all our CBD Edibles are made from 100 vegan ingredients. You can enjoy the succulent taste of juicy Cherries, Peaches and Strawberries without compromising your ethics or dietary preferences. Plus, our CBD oil is sourced from 100 organically-grown hemp. Our vegan-friendly CBD edibles are made with top-quality ingredients and packed with organic broad-spectrum CBD. Are your CBD gummies halal/kosher? Halal roughly translates to ‘lawful’ or ‘permissible’ in English: this is a term used in the Quran to describe practices that adhere to Islamic law. Under Islamic practices, substances that ‘curtain the mind’ are considered the opposite of Halal, otherwise known as Haram, meaning ‘impermissible’ or ‘unlawful’. THC is considered Haram, as it is an intoxicating substance. However, CBD has no psychoactive properties. Here at Orange County, our products are sent off for third-party laboratory testing to ensure the level of THC is undetectable. Therefore, our CBD gummies are halal. ‘Kosher’ is a term used in Judaism to describe strict dietary rules. Outlined in the Torah, Kosher laws dictate that those practising Judaism should not consume gelatin, which is made from the bones and ligaments of cows and pigs.

  Răspunde
 47. Why Choose CBD Edibles?One of the main reasons why people choose CBD edibles is that they taste great and are easy to use. Unlike other methods of CBD consumption, such as oils or vaping, CBD edibles require no experience or special instructions. You can simply pop a gummy or capsule in your mouth and enjoy the delicious taste while reaping the benefits of CBD.CBD Edibles for Anxiety, Sleep and Pain Relief

  Răspunde
 48. CBD is short for Cannabidiol – one of over 120 known compounds found in the cannabis/hemp plant (Cannabis Sativa L.) while Gummies are delicious, sweet cubes of delight that can be taken anywhere and offer the perfect way to get all the benefits of CBD while on the move. CBD is the second most prevalent compound in the plant, is non-intoxicating and has been shown to help ease anxiety, improve sleep and promote muscle recovery by supporting the body’s natural endocannabinoid system. The role of the endocannabinoid system (ECS) is to maintain homeostasis (balance) across all of the vital systems within the human body. CBD interacts with the ECS receptors distributed throughout our brains and nervous systems, helping to regulate functions including appetite, sleep, inflammation and pain response. How long before I feel the effects of a CBD Gummy? The average time from eating a gummy to feeling the effects is around 30 minutes and the daily recommended dose is 70mg which leaves room for a morning, noon and evening treat. Embrace the art of relaxation everyday. HOW MANY AND WHEN DO I TAKE CBD GUMMIES? There is no right or wrong answer. If you are using CBD for pre-work anxiety, take one when you wake up. If you are looking to stay composed before a presentation, take one at the office. If you are searching for a more refined sleeping pattern, consider having your gummies up to an hour before you go to bed Our CBD Gummies are contained in a compact tub and box so you can take your CBD with you wherever you go. Our packaging is also fully recyclable. Goodrays UK CBD gummies are packed with 25mg of premium quality CBD. Most consumers feel the full benefits of CBD after a 25mg dose while other more experienced users may require more. Each pack contains 30 gummies designed to last you between 2 weeks and a month, depending on your preferred daily dosage. While CBD is non-toxic, we recommend you don’t exceed 70mg per day as a general rule. Check out our 5 star reviews on the product page to see what our customers have to say!

  Răspunde
 49. Where can you find some of the best tasting CBD gummies in the UK? Easy, you can find them all here on Orange County CBD. Our range of CBD gummy bears and CBD sweets are a delicious and discreet way to get your daily dose of CBD. We stock only vegan CBD gummies, making them accessible to everyone! What Are CBD Gummies? CBD gummies pair all the benefits of CBD with the great taste of gummy sweets. Made using our multi-award-winning CBD and the finest, vegan-friendly gummy recipes, our CBD gummies are the easy to dose, easy to take and undeniably delicious – making them the perfect choice for newbies! How many CBD gummies should I eat? All of our CBD gummy sweets come with a recommended dose right on the label. However, the number of gummies you take in a single session may vary depending on your own health and wellness goals. Your metabolism, body weight and even your diet will all determine how many you’ll need to feel the effects, but our CBD gummies are a super easy way to find the right dose for you. What is CBD used for? Popular uses include helping to maintain a good sleep wake cycle,easing tension in overworked limbsand assisting in pain management. It also helps for maintaining focus and taking the edge off of the most stressful days. How long does it take for CBD to work? CBD gummies are edibles, meaning that they need to pass through the digestive system before taking effect. This means that it takes longer for the effects of a CBD gummy to take effect, anywhere between 30 minutes and 2 hours in most cases.This slower release means that the effects of edibles last longer, often for three to four hours after dosing. It also means that the effects of the CBD are spread all throughout the body, helping to ease tension everywhere. How will CBD make me feel? BD gummies bring a sense of relaxation, an easing of tension and a soothing of pains. This happens because the CBD within the gummies binds with endocannabinoid receptors – a naturally occurring series of receptors found on organs all across the human body. This action is what gives CBD it’s famously smooth and relaxing impact. CBD gummies are one of the easiest and most straightforward ways of getting this signature kick. Do you sell Vegan CBD gummies? Orange County is proudly plant-powered: all our CBD Edibles are made from 100 vegan ingredients. You can enjoy the succulent taste of juicy Cherries, Peaches and Strawberries without compromising your ethics or dietary preferences. Plus, our CBD oil is sourced from 100 organically-grown hemp. Our vegan-friendly CBD edibles are made with top-quality ingredients and packed with organic broad-spectrum CBD. Are your CBD gummies halal/kosher? Halal roughly translates to ‘lawful’ or ‘permissible’ in English: this is a term used in the Quran to describe practices that adhere to Islamic law. Under Islamic practices, substances that ‘curtain the mind’ are considered the opposite of Halal, otherwise known as Haram, meaning ‘impermissible’ or ‘unlawful’. THC is considered Haram, as it is an intoxicating substance. However, CBD has no psychoactive properties. Here at Orange County, our products are sent off for third-party laboratory testing to ensure the level of THC is undetectable. Therefore, our CBD gummies are halal. ‘Kosher’ is a term used in Judaism to describe strict dietary rules. Outlined in the Torah, Kosher laws dictate that those practising Judaism should not consume gelatin, which is made from the bones and ligaments of cows and pigs.

  Răspunde
 50. The rate of uptake for CBD varies, depending on a few factors, such as age, weight, metabolism, and the type of product you use. CBD gummies have medium absorption, meaning they are typically felt after 20-30 minutes. Each person reacts differently to CBD, so you may find it can take shorter or longer for the CBD to be absorbed into your system.We recommend up to 3 gummies per day for the 300mg regular strength jar or 2 gummies per day for the 900mg high strength jar. Depending on the strength you choose, you can expect the following doses per gummy:Regular Strength CBD Gummies, 300mg: each CBD Gummy is 10mg CBD.High Strength CBD Gummies, 900mg: each CBD Gummy is 30mg CBD.Our CBD Gummies can be enjoyed alone or they’re great to mix and match with our CBD Oils and CBD Capsules.We know our gummies taste delicious and it would be easy to eat the whole tub in one go, but it is important you limit yourself to make sure you do not take too much CBD. We recommend taking no more than 70mg a day.We recommend ‘starting low and going slow’ initially to test your body’s tolerance. Once you are comfortable with taking CBD, you can work your way up to higher doses if needed. Each gummy is 10mg CBD, making them perfect for beginners looking to find their CBD sweet spot.

  Răspunde
 51. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 52. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 53. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 54. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 55. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 56. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 57. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 58. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 59. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 60. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde
 61. Hi, It has come to our attention that you are using our client’s photographs on your site without a valid licence. We have already posted out all supporting documents to the address of your office. Please confirm once you have received them. In the meantime, we would like to invite you to settle this dispute by making the below payment of £500. Visual Rights Group Ltd, KBC Bank London, IBAN: GB39 KRED 1654 8703, 1135 11, Account Number: 03113511, Sort Code: 16-54-87 Once you have made the payment, please email us with your payment reference number. Please note that a failure to settle at this stage will only accrue greater costs once the matter is referred to court. I thank you for your cooperation and look forward to your reply. Yours sincerely, Visual Rights Group Ltd, Company No. 11747843, Polhill Business Centre, London Road, Polhill, TN14 7AA, Registered Address: 42-44 Clarendon Road, Watford WD17 1JJ

  Răspunde

Lasă un comentariu