Model de notificare pentru rezilierea contractului de închiriere la cererea proprietarului

Rezilierea contractului de închiriere se face în temeiul Art/1830 (1) Cod civil ”În cazul în care, fără justificare, una dintre părţile contractului de închiriere nu îşi execută obligaţiile născute din acest contract, cealaltă parte are dreptul la rezilierea contractului.” Iată un model de notificare făcută de proprietar chiriașului:

[Nume Chiriașului și adresă]

Subiect: Notificare privind rezilierea contractului de închiriere

Stimate domnule/doamnă [Numele Chiriașului],

Prin prezenta notificare, vă informez cu privire la intenția mea de a rezilia contractul de închiriere încheiat între noi în data [data încheierii contractului] referitor la proprietatea situată la adresa [adresa proprietății închiriate].

Motivele pe care se întemeiază cererea mea sunt următoarele: [menționați motivele precise care au dus la decizia de reziliere, de exemplu: neplata chiriei conform clauzelor contractuale sau alte încălcări ale obligațiilor stabilite în contract].

Vă aduc la cunoștință că rezilierea contractului va avea loc conform prevederilor legale aplicabile și în conformitate cu clauzele contractuale. Vă rog să luați la cunoștință faptul că acest demers nu afectează drepturile mele legale de a cere despăgubiri pentru prejudiciile suferite ca rezultat al încălcării contractului.

În conformitate cu termenii contractului nostru de închiriere, vă informez că perioada de preaviz este de [menționați perioada de preaviz specificată în contract]. Aceasta va începe să curgă de la data primirii prezentei notificări.

Vă rog să respectați obligația de a părăsi proprietatea închiriată până la data de [data finalizării perioadei de preaviz]. Înainte de plecare, vă rugăm să efectuați toate lucrările de întreținere necesare, să plătiți chiria și utilitățile la zi și să returnați cheile proprietății închiriate.

Vă recomand să luați în considerare consultarea unui avocat pentru a vă reprezenta interesele în legătură cu acest proces de reziliere.

Vă mulțumesc pentru înțelegere și colaborarea dumneavoastră pe parcursul perioadei de închiriere. Vă rugăm să ne contactați în cazul în care aveți întrebări suplimentare sau doriți să discutăm acest subiect în detaliu.

Cu considerație,

[Semnătura Proprietarului] [Numele Proprietarului]

Recomandări generale privind rezilierea unui contract de închirire găsiți în articolul ”Procedura de reziliere a unui contract de închiriere

Acest articol a fost publicat în Imobiliare Ploiesti, Juridice și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *