Identificatorii comerciali ai agenției imobiliare

O agenție imobiliară este o entitate comercială care oferă servicii specializate în domeniul imobiliar. Atunci când căutăm o astfel de agenție pentru a ne ajuta să cumpărăm sau să vindem o proprietate, este deosebit de important să îi putem cunoaște identificatorii comerciali pentru a avea încredere în profesionalismul ei. Un aspect important în acest sens este ca agenția să listeze pe site-ul propriu elemente de identificare comercială, nu doar un număr de telefon și o adresă de email de la Gmail sau Yahoo.

Unul dintre motivele principale pentru care este esențial să putem identifica o agenție imobiliară este legat de transparență și responsabilitate. O agenție care își dezvăluie în mod transparent identitatea și informațiile de contact demonstrează că este dispusă să-și asume  responsabilitatea pentru activitatea sa și să răspundă de serviciile oferite. Prin furnizarea unor informații complete și verificabile, cum ar fi numele înregistrat la Registrul Comerțului (nu doar denumirea comercială a afacerii) și numărul unic de înregistrare, agenția își confirmă statutul legal și își demonstrează angajamentul față de regulile și standardele impuse de legea română.

Cunoașterea numărului unic de înregistrare (CUI-ul), permite unui client să afle o mulțime de lucruri despre agenția respectivă de pe site-ul ANAF: care este adresa sediului (activitatea se poate desfășura la un punct de lucru, care azi e, mâine nu mai e), care sunt asociații, care sunt administratorii (persoanele cu responsabilitate legală), care a fost cifra de afaceri în ultimii ani, care a fost profitul. Eu am făcut o astfel de verificare în trecut pentru o agenție cu acoperire națională, care se lauda că a vândut sute și mii de case. Am constatat ca avea o cifra de afaceri foarte modestă, care nu justifica laudele.

De asemenea, o adresă poștală validă și verificabilă este esențială pentru a avea certitudinea că putem să ne adresăm agenției în mod fizic, în cazul în care este necesar. Aceasta nu doar că oferă un sentiment de securitate și încredere, dar este și în conformitate cu cerințele legii române. De exemplu, în cazul unor eventuale litigii sau probleme legate de serviciile oferite de agenție, cunoașterea adresei fizice ne permite să ne adresăm direct și să căutăm soluții adecvate.

Puteți afla cum sa gasiți cea mai bună agenție imobiliară pentru vânzarea sau achiziționarea unei case în Ploiesti.

În plus, furnizarea unui număr de telefon și a unei adrese de email profesionale (de preferat cu numele de domeniu al agenției) consolidează credibilitatea agenției. Un număr de telefon și o adresă de email personalizate demonstrează că agenția este dedicată profesionalismului și are o prezență stabilă și bine definită în piață. În contrast, utilizarea unui număr de telefon mobil și a unei adrese de email de la un furnizor gratuit, precum Gmail, poate sugera o abordare neoficială și neprofesionistă. Astfel, există riscul ca un client să aibă îndoieli cu privire la seriozitatea și fiabilitatea serviciilor oferite de agenție.

Aproape fără excepție, agențiile cer clienților lor să semneze contracte. De multe ori, din partea agenției, contractul este semnat de un agent. Sunteți siguri că acel agent a primit dreptul din partea superiorilor săi să semneze contracte care angajează legal societatea comercială? Prezumția de buna credință în relațiile comerciale trebuie să existe, dar și posibilitatea de a verifica trebuie să existe. Trebuie, pentru simetrie, să subliniez faptul că și clientul trebuie să dovedească bună credință și să prezinte cardul său de identitate pentru completarea contractului, nu să-și spună verbal numele (adesea incomplet) și numărul cardului de identitate și să refuze precizarea CNP-ului, pe motive de GDPR.

În concluzie, identificarea clară a unei agenții imobiliare în anunțurile sale este de o importanță crucială pentru clienți. Transparența și responsabilitatea sunt valori esențiale în acest domeniu și pot fi garantate prin furnizarea unor informații complete, cum ar fi numele înregistrat la Registrul Comerțului, adresa poștală, numărul unic de înregistrare, un număr de telefon și o adresă de email profesionale. Aceste informații nu doar consolidează credibilitatea agenției, dar oferă și un sentiment de securitate și încredere consumatorilor, conform cerințelor legii române. Prin respectarea acestor standarde, o agenție imobiliară demonstrează angajamentul său față de calitatea și profesionalismul serviciilor oferite, câștigând astfel încrederea și respectul clienților săi.

Lasă un comentariu