Ce primează, extrasul de carte funciară sau certificatul de urbanism?

Am întâlnit recent o situație cu care nu m-am mai confruntat. În extrasul de carte funciară, un teren este indicat ca fiind intravilan, în timp ce în certificatul de urbanism și certificatul fiscal este considerat extravilan. Care dintre aceste documente este cel corect?”

În practica curentă, este posibil să apară discrepanțe între informațiile din extrasul de carte funciară, care indică amplasarea terenului în intravilan sau extravilan, și informațiile din documentațiile de urbanism. Această discrepanță poate genera situații neplăcute atunci când proprietarul intenționează să construiască, crezând că a achiziționat un teren intravilan, și constată ulterior că situația este diferită.

Din punct de vedere legal, singurele documente care pot atesta amplasarea unui teren în intravilan sau extravilan sunt documentațiile de urbanism avizate și aprobate conform legii. În primul rând, avem Planul Urbanistic General (PUG) al localității, iar în al doilea rând, Planul Urbanistic Zonal (PUZ). Odată ce aceste documentații de urbanism au fost aprobate, ele atestă limitele intravilanului și, implicit, ale extravilanului.

Concluzie: Înainte de a achiziționa un imobil, este recomandat să solicitați un certificat de urbanism în scop informativ, pentru a vă asigura că terenul este potrivit pentru construcții. Certificatul de urbanism poate fi obținut de către orice persoană interesată, în urma unei cereri, furnizând o copie a titlului de proprietate, un plan de amplasament și un extras de carte funciară în scop informativ, alături de plata unei taxe a cărei valoarea depinde de suprafața terenului.

10 comentarii la „Ce primează, extrasul de carte funciară sau certificatul de urbanism?”

 1. Wow, amazing blog format! How long have you been blogging for?
  you make blogging look easy. The full look of your website
  is wonderful, let alone the content! You can see similar here e-commerce

  Răspunde
 2. Howdy outstanding blog! Does running a blog such as this take a great deal of
  work? I have absolutely no expertise in computer programming however I was hoping to start my own blog soon. Anyhow, if you
  have any suggestions or techniques for new blog owners
  please share. I understand this is off subject but I just needed to ask.
  Thanks a lot! I saw similar here: Sklep online

  Răspunde
 3. Thanks for some other informative site. The place else may
  just I get that kind of information written in such a perfect method?
  I’ve a project that I’m simply now working on, and I have been on the glance out for such information.

  Review my site; vpn 2024

  Răspunde

Lasă un comentariu