Piața imobiliară din Prahova în 2022: Statisitici

Piața imobiliară din Prahova se află într-o stare de creștere, dar există și o serie de provocări cu care agențiile imobiliare se confruntă.

Piața imobiliară din județul Prahova se află într-o stare de creștere, dar există și o serie de provocări cu care agențiile imobiliare se confruntă.

Numărul de agenții imobiliare a crescut în ultimii ani, dar nu toate sunt lafel de prospere. În 2022, existau 299 de agenții imobiliare înregistrate cu codul CAEN 6831 în județul Prahova. Cu toate acestea, doar 48 dintre acestea au raportat o cifră de afaceri mai mare de 100.000 lei, iar doar 12 au reușit să depășească pragul de 200.000 lei.

Multe agenții imobiliare lucrează într-un regim de one man/woman show, cu un număr redus de angajați. De exemplu, 88 dintre agenții nu au raportat niciun angajat, iar 137 nu și-au declarat cifra de afaceri în 2022.

Aceste cifre și statistici ar putea fi interpretate în mai multe moduri. Pe de o parte, ele indică o piață imobiliară în creștere, cu un număr mare de agenții care încearcă să se impună într-un mediu competitiv. Pe de altă parte, ele subliniază și dificultățile pe care mulți agenți le întâmpină în a-și dezvolta afacerile și a găsi succesul într-o industrie complexă și în continuă schimbare.

Este important ca agențiile imobiliare să își eficientizeze procesele de afaceri, să investească în promovare și să își dezvolte abilitățile de vânzare și negocieri pentru a putea prospera în acest domeniu. În același timp, autoritățile ar trebui să monitorizeze mai atent piața imobiliară și să ia măsuri pentru a combate evaziunea fiscală și pentru a asigura o concurență corectă și transparentă între agenții. Prin aceste acțiuni, se poate încuraja o creștere sănătoasă și echilibrată a pieței imobiliare în județul Prahova.

Țin să precizez că simpla prezență a codului CAEN 6831 Agenții imobiliare în statutul unei societați comerciale nu înseamnă neapărat ca acea societate are activitatea tipică a unei agenții imobiliare clasice, care interemediază vânzarea și închirierea de imobile. De exemplu, societatea comercială din Prahova care a realizat cea mai mare cifră de afaceri în 2022 și are cel mai mare număr de angajați (nouă) este OPOGETE IMPEX SRL, care nu este prezentă pe piața ploieșteană ca agenție de intermedieri, încasările provenind cel mai probabil din alt tip de activitate.

Sursa: risco.ro fisierul cu raportul complet il puteti consulta aici.

Lasă un comentariu