Ce este vizonarea imobiliară online?

Vizionarea online a unei case/apartament reprezintă posibilitatea de a explora și evalua o proprietate imobiliară utilizând tehnologia digitală. Acest proces implică utilizarea unor instrumente și platforme online care permit potențialilor cumpărători să vadă și să interacționeze cu o casă în mod virtual, fără a fi fizic prezenți la fața locului.

Iată câteva aspecte specifice unei vizionări online a unei case:

Fotografii și tururi virtuale: Imaginile și tururile virtuale sunt utilizate pentru a prezenta interiorul și exteriorul casei într-un mod detaliat și captivant. Fotografiile de înaltă calitate și tururile virtuale interactive permit cumpărătorilor să exploreze diferite camere și să obțină o perspectivă realistă asupra proprietății.

Videotururi: Vânzătorii pot crea videoclipuri care oferă un tur complet al casei. Acestea pot include imagini live, prezentări detaliate ale diferitelor încăperi și comentarii despre caracteristicile și amenajarea casei. Videotururile oferă o experiență mai dinamică și mai interactivă decât simpla vizualizare a fotografiilor.

Inspectarea virtuală a proprietății: Unele platforme de vizionare online permit cumpărătorilor să efectueze o inspecție virtuală a proprietății. Aceasta poate implica utilizarea de instrumente de măsurare a dimensiunilor, zoom și rotație pentru a examina detaliile caselor de la distanță.

Comunicare în timp real: În timpul vizionării online, cumpărătorii pot comunica în timp real cu agenții imobiliari sau cu proprietarii casei prin intermediul chat-ului sau apelurilor video. Această interacțiune permite clarificarea întrebărilor și obținerea de informații suplimentare despre proprietate.

Documentație și informații adiționale: În cadrul vizionării online, pot fi puse la dispoziție cumpărătorilor documente relevante, cum ar fi planurile imobilei, informații despre vecinătate, detaliile privind infrastructura și altele. Aceste documente ajută la înțelegerea mai profundă a proprietății și la luarea deciziilor informate.

Vizionarea online a unei case oferă avantajul de a explora proprietăți de interes din confortul propriei case sau de a reduce nevoia de deplasare în locații distante. Cu toate acestea, este important să țineți cont că vizionarea online nu înlocuiește complet vizionarea fizică a unei case, dar poate fi un instrument util în etapa de selecție inițială a potențialelor proprietăți.

Mijloacele tehnice necesare creării de imagini 360º și creării de live-uri de calitate sunt mai greu accesibile proprietarilor de imobile, astfel că acest tip de serviciu este oferit cu preponderență de agențiile imobiliare. Sunt necesare camere  care fac fotografii și filme sferice 360º, stabilizatori de imagine (pentru ca imaginea video transmisă să nu tremure la deplasare prin casă a agentului), servicii de hosting pentru fotografiile și tururile virtuale, cum ar fi www.kuula.io, www.theasys.io, sau aws.amazon.com.

N.B. Acest serviciu poate fi oferit de agențiile imobiliare, dar dacă există semnat un contract de intermediere între proprietar și agenție.

Lasă un comentariu