Si totusi spatiile de birouri din Ploiesti se inchiriaza

Sunt cateva luni bune, de cand in piata spatiilor de birouri din Ploiesti nu s-au mai semnalat inchirieri majore.

Ultimul eveniment de acest fel a fost in toamna trecura, cand Parc Business Center a fost inchiriat in cea mai mare parte de SPG Engineering & Procurement.

Iata insa ca in ultimele doua luni piata pare sa se fi inviorat. Doua mari cladiri de birouri au fost inchiriate in totalitate de companii cu conexiuni in domeniul petrolier.

Flora Businss Center

Prima s-a inchiriat cladirea Flora, cu o suprafata de aproximativ 4000 m2. Chiriasul este Amromco Energy, companie cu actionariat american, care activeaza in domeniul forajului sondelor. Nu a fost o alegere usoara, compania americana a baleiat toata piata Ploiestiului mai bine de un an.

Negru Voda BC

Negru-Voda Business Center

Recent s-a inchiriat si Negru-Voda Business Center de catre Tecon Engineering, o companie austriaca de proiectare. Suprafa ta inchiriata este de aproximativ 1200 m2 acoperind etajele 1, 2, 3 si mansarda.

Ce au comun cele doua inchirieri este ca ambele sunt companii straine care s-au relocat dupa mai bine de un an de cautari. Ambele au folosit in tot acest timp serviciile mai multor agentii imobiliare, dar au facut inchirierea fara intermedierea vreuneia. Acest lucru nu inseamna ca nu le-au fost prezentate si cele doua imobile, pentru ca erau intre cele, putine la numar, care se incadrau in criteriile de cautare impuse. Nu, lipsa intermedierii se datoreaza pe de o parte faptului ca proprietarii nu dau regim de exclusivitate agentiilor si, pe de alta parte, faptului ca agentiile nu incheie contracte cu chiriasii. De ce? Pentru ca este foarte dificil sa inchei un contract valabil, adica indeplinind conditiile minimale impuse de regulile juridice. Cauzele sunt mai multe: fie persoana care vine sa vizioneze este o secretara, fara nici o “putere” de decizie, fie efectiv nu sti cine ar trebui sa semneze, administratorii fiind persoane juridice, iar identificarea celor in drept ar dura o vesnicie si ar irita grozav clientul, fie ti se spune franc “noi nu semnam contracte cu agentiile imobiliare”.

Poate vor veni si vremurile in care sa fie si altfel, cand munca onesta sa nu mai fie aruncata la cos, ci recunoscuta si platita.

This entry was posted in Imobiliare Ploiesti, News and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *