Procedura de vanzare a terenurilor extravilane conform Legii 17/2014 – formulare

Pretul terenurilor agricole 2014Am parcurs recent procedura prevazuta de Legea 17/2014 care reglementeaza vanzarea terenurilor extravilane. Noutatea introdusa de aceasta lege priveste exercitarea dreptului de preemptiune al coproprietarilor, arendasului, vecinilor si statului. Pentru ca acestia sa aiba cunostinta despre intentia de a vinde a proprietarului/proprietarilor, trebuie informata primaria pe teritoriul careia se afla terenul. Informarea se face printr-o „Cerere pentru afisarea ofertei de vanzare” (Anexa 1A). Tot vanzatorii trebuie sa depuna la primarie si oferta propriu-zisa (Anexa 1B), care va fi afisata la avizierul primariei si pe site-ul acesteia timp de 20 de zile lucratoare. Daca in acest interval de timp nu-si exercita dreptul de preemtiune niciunul dintre cei in drept, atunci terenul poate fi vandut liber pe piata, dar la un pret egal sau mai mare decat cel mentionat in oferta de vanazare inregistrata la primarie.
Formularul pentru Cererea de afisare a ofertei de vanzare (Anexa 1A) il puteti descarca AICI, iar Oferta de vanazare AICI.
Toate detaliile prvind aplicarea Legi 17/2014 le puteti gasi AICI.

Un comentariu la „Procedura de vanzare a terenurilor extravilane conform Legii 17/2014 – formulare”

  1. Hi, unfortunately, I faced challenges with the slow loading speed of your website, leading to frustration. I recommend a service, linked below, that I’ve used personally to significantly improve my website speed. I really love your website…Optimize now

    Răspunde

Lasă un comentariu