Ploiestiul este in topul dezvoltatorilor de parcuri industriale

West Park PloiestiDezvoltarea parcurilor industriale reprezinta pentru economie o miza importanta datorita investitiilor mari care sunt atrase in aceste zone.

Pulsul afacerilor existente aici se simte foarte bine si cu ajutorul profiturilor sau pierderilor declarate de societatile care administreaza aceste perimetre.

Astfel, intr-un clasament intocmit dupa valoarea castigurilor raportate de firmele care gestioneaza parcurile din Romania, cele mai infloritoare business-uri sunt in Bucuresti, Prahova, Sibiu si Mures.

S.C. Sema Parc din Capitala a realizat anul trecut un profit net de 6.096.315 lei la o cifra de afaceri de 23.261.083 de lei.

Pozitia secunda in topul castigurilor realizate de firmele care administreaza cele 48 de parcuri industriale din Romania este ocupata de un investitor care a avut curajul sa dezvolte cel mai mare parc industrial privat din sud-estul Europei.

S.C. Allianso Business Park se poate lauda cu un profit net de 4.250.971 de lei la o cifra de afaceri de 6.474.482 de lei.

Locul 3 revine S.C. Ploiesti Industrial Parc S.A., cu un profit net de 3.311.442 de lei la o cifra de afaceri de 5.803.683 de lei. Pe locul 4 este S.C. Prahova Parc Industrial S.A. Valenii de Munte cu un profit net de 1.104.494 de lei.

Pozitii fruntase ocupa si societatile care administreaza parcurile industriale din Sibiu si Mures. S.C. Parcul Industrial Sibiu a avut un profit net de 328.656 de lei, in timp ce S.C. Parcuri Industriale Sibiu-Sura Mica a adunat un profit net de 286.956 de lei.

De asemenea, S.C. Parc Industrial Mures a raportat un castig net de 638.229 de lei.

Comisioane din furnizarea de utilitati

Judetele Prahova si Cluj sunt campioane la capitolul investitii atrase in parcurile industriale, aceste doua regiuni reusind sa adune proiecte de aproape un miliard de euro.

O astfel de infuzie de capital ar trebui sa genereze castiguri pe masura in vistieriile societatilor care administreaza parcurile industriale, in conditiile in care “grosul” incasarilor realizate de aceste firme rezulta din furnizarea de utilitati catre “locatarii” cu care au contract, dar si din inchirierea unor spatii.

Surse din cadrul S.C. Ploiesti Industrial Parc S.A ne-au explicat cum sunt construite business-urile companiilor care gestioneaza perimetrele industriale si de unde provin castigurile.

“Utilitatile sunt cele care ne aduc veniturile cele mai mari. De exemplu, luam electricitate din reteaua nationala si o distribuim catre locatarii parcurilor in schimbul unui comision.

Cand activitatea companiilor localizate aici duduie, avem si noi incasari pe masura”, au declarat sursele noastre.

O analiza a rapoartelor financiare depuse de administratorii parcurilor arunca o alta lumina asupra acestei probleme, aratand ca venirea unei multinationale nu garanteaza intotdeauna succesul unui business.

Un exemplu in acest sens este judetul Cluj, care, desi gazduieste cel mai mare parc industrial dezvoltat de stat, Tetarom III, cu o suprafata de 154 hectare, nu se poate lauda ca aduna prea multi bani din aceasta afacere. S.C. Tetarom S.A. a avut anul trecut o cifra de afaceri neta de 4.403.245 de lei si un profit net de doar 119.742 de lei.

De altfel, este zona economica a Romaniei care s-a confruntat si cu cel mai rasunator esec al unei investitii straine prin plecarea Nokia.

In schimb, judetul Prahova este campion si la castigurile realizate de administratorii parcurilor industriale. Pe langa S.C. Allianso Business Park, in top gasim si societatea care administreaza Parcul Industrial Ploiesti, care a fost foarte mult timp una dintre cele mai cautate locatii pentru firmele straine care au dorit sa porneasca proiecte greenfield in Romania.

Punand in paralel investitiile cu profiturile realizate de administratorii parcurilor se vede de fapt modul in care proiectele dezvoltate de mari companii in aceste perimetre reusesc sa aduca plus de valoare in economia autohtona.

Sursa: www.finantistii.ro

Ca o oportunitate de investitii, va prezentam un teren de vanzare cu suprafata de 1,8 hectare, situat in Parc Industrial Ploiesti, in imediata vecinatate a societatilor Yazaki, Calsonic Kansei, Wim Bosman si Piritex.
Pretul este de 17 Euro/mp+TVA, in conditiile in care sunt asigurate toate utilitatile.
Detalii pe www.equinox.ro

 

Share
This entry was posted in Imobiliare Ploiesti, News and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *