Pentru ca este foarte ieftin, strainii vin si ne cumpara terenul agricol

Motivati de subventiile Uniunii Europene pentru infiintarea de ferme, tot mai multi investitori straini se orienteaza catre Romania atunci cand vor sa investeasca in agricultura si nu numai.

Strainii cumpara terenul arabil din Romania cu un pret de aproximativ 2000 de euro/hectar, cu pana la 40 de ori mai mic decat orice alta zona din Europa de Vest. Aceasta valoare scazuta a preturilor a atras investitori precum firma elvetiana Karpaten Meat, care din 2008 detine aproape 4.000 de hectare in Romania si se ocupa cu cresterea vitelor de provenienta nemteasca.

Multi alti investitori, printre care si fermieri britanici, au diverse culturi in Romania, cu preponderenta grau. Unele companii, printre care se numara si compania elvetiana Biofarmland, profita de solul sanatos al Romaniei ca sa creasca diverse soiuri de culturi la standarde organice.

Romania are in jur de 10 milioane de hectare de teren arabil neutilizat, sol potrivit pentru productie agricola si pentru pasunat. Terenurile din Polonia, Ungaria si Cehia, desi sunt mai ieftine decat cele din Europa de Vest, sunt de doua ori mai scumpe decat terenurile romanesti.

Tentatia de a investi in terenurile din Romania este tot mai mare, iar Nick Tapp, Directorul de Consultanta in Agricultura al Bidwells recunoaste apetitul crescand pentru investitiile in agricultura est-europeana si ii sfatuieste pe investitori sa aiba mare grija la predispozitiile pietei de desfacere.

SURSA: telegraph.co.uk

This entry was posted in Imobiliare Ploiesti. Bookmark the permalink.

1 Response to Pentru ca este foarte ieftin, strainii vin si ne cumpara terenul agricol

  1. Pingback: Imobiliare Ploiesti Romania Pentru ca este foarte ieftin, strainii vin si ne cumpara terenul agricol | Imobiliare Ploiesti Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *