Oare chiar scad preturile apartamentelor din Ploiesti?

Da, daca luam ca referinta luna ianuarie a anului 2010.
Daca o sa ma intrebati despre trendul actual al preturilor apartamentelor din zona ultracentrala, o sa fiu rezervat.

Articolele din presa centrala care fac o astfel de afirmatie au ca sursa portalurile imobiliare care genereaza preturi medii. Astfel de preturi pot fi semnificative si utile daca interesul este unul general, cu o arie mare de acoperire. Daca insa esti interesat sa cumperi un apartament in Ploiesti, preturile medii nu-ti mai sunt de folos. Ba, as zice ca sunt generatoare de confuzie.

De curand, citeam pe un site prahovean de stiri ca, in Ploiesti, pretul mediu al metrului patrat util este de 900 de euro. Pentru un apartament cu patru camere, cu o suprafata utila de 70 mp asta ar insemna cam 63000 Euro.

De vreo 3-4 saptamani, la comanda unui client, agentia noastra cauta un astfel de apartament in zonele Republicii si Gh. Doja. Cel mai mic pret pe care am reusit sa-l negociem este de 88000 Euro, adica 1100 Euro/mp. Eroarea fata de media mentionata mai sus este de peste 20%! Nu este putin.

Cine vrea sa cumpere un apartament, ar trebui sa cerceteze piata pe segmentul pe care il vizeaza, nu sa-si faca socotelile dupa mediile nationale.

Share
This entry was posted in Imobiliare Ploiesti. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *