Mai exista etica in afaceri?

Tradare in afaceri nu este incriminataCiteam zilele trecute intr-un articol pe Imopedia  ca Radu Lucianu “recrutează oameni de la CBRE pentru noua sa firmă Capital Property Advisors”.

Dl. Lucianu a fost managing director la CBRE, compania care a preluat fosta Eurisko, unde dl. Lucianu a fost managing partner.

Dupa multi ani de activitate la varf intr-o companie, este posibil sa consideri ca a sosit vremea sa treci la o calitate superioara. Se intampla adesea si nu comentez acest fapt. Ceea ce mi se pare lispit de etica este infiintarea unei companii care activeaza fix pe aceeasi piata, avand (foarte probabil) aceeasi clienti si, in final, ii “recruteaza” si pe cei mai buni oameni. La plecare, acum un an, a luat “doar” opt dintre ei, iar mai recent inca unul.

Nici o lege in Romania nu incrimineaza un astfel de comportament, dar noi, cei care stim cum stau lucrurile, ne formam o parere. Dincolo de legi mai este ceva: istoria se repeta, astept momentul in care colaboratorii dlui Lucianu ii vor urma exemplul.

This entry was posted in Mediul de Afaceri and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *