Halal servicii la Biroul de Carte Funciara (BCF) al Sectorului 1 Bucuresti!

Schimbati ceva la BCFIeri am cerut printr-un birou notarial din Ploiesti un extras de carte funciara de informare. Unul dintre clientii nostri urmeza sa cumpere un apartament in Bucuresti si, intrucat “paza buna trece primejnia rea”, este bine sa stii cum stau lucrurile cu imobilul pe care vrei sa-l cumperi inainte sa muti banii dintr-un cont in altul, sa faci schimburi valutare costisitoare si sa scoti banii din banca (cu ce comisioane!). Sigur, extasul de autentificare spune acelasi lucru, dar este prea tarziu sa afli lucrurile rele in biroul notarului. Spezele bancare nu le mai recuperezi.

Pentru ca programarea semnarii contractului de vanzare-cumparare este facuta la inceputul saptamanii viitoare, am solicitat extrasul de informare in regim de urgenta, ceea ce inseamna ca in cel mult 24 de ore ar fi trebuit sa avem documentul de la Cartea funciara. Au trecut doua zile si, de la Biroul de Carte Funciara al Sectorului 1 Bucuresti, nu am primit nimic. Taxa de urgenta (de cinci ori mai mare decat cea standard) a fost platita, dar seviciul nu a fost livrat.

In cazul clientului nostru, din fericire, miza nu este foarte mare si nici taxa nu este exorbitanta (100 de lei), dar pot fi situatii in care de acest document sa “atarne” sume enorme si, intr-un fel, viata unor oameni. Cine raspunde pentru lipsa de responsabilitate a unei institutii a statului. Nu ai cui te plange. Notarul caruia ne-am adresat ne-a spus ca a avut cazuri in care taxa de urgenta a fost de mii de lei, fara ca extrasul de carte funciara sa vina in timp util si fara nicio sansa de recuperare a banilor.

Oare cat timp va mai trece pana cand accesul la informatia publica detinuta de Birourile de Carte Funciara va deveni cu adevarat accesibila si pana cand statul va invata sa inapoieze banii pe care ii ia fara justa cauza?

This entry was posted in Imobiliare Ploiesti, Povesti Imobiliare and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *