Garsoniera de 30 mp cu 24 de camere

Hong Kong este unul dintre cele mai populate orase ale lumii. Aici o garsoniera de 30 mp este o solutie locativa pentru foarte multi chinezi. Unul dintrei ei, arhitectul Gary Chang, a transformat o astfel de garsoniera intr-o minune a tehnicii.

De-a lungul a 20 de ani, Gary a incercat mai multe solutii de optimizare a spatiului disponibil, ajungand la o solutie care poate fi apreciata de-a dreptul miraculoasa: a “impachetat” in cei 30 de metri patrati ai garsonierei… 24 de de camere.

Pereți intregi gliseaza pe sisteme de roți, rafturi ascunse apar de nicaieri in timp ce patul se strange și se prinde pe perete. Nu a marit propriu-zis apartamentul (daca o incapere de 30mp poate fi numita apartament), dar a reușit sa incorporeze toate dotarile unei case moderne pe care, e adevarat, le folosește pe rand. Ceea ce in aparenta pare a fi o simpla biblioteca, ascunde in spate un dulap, care la randul sau mascheaza o cada de baie, peste care se poate extinde un pat. Fiecare perete al locuintei ascunde elemente surprinzatoare.

Peretii mobili i-au oferit posibilitatea de a-si creea o biblioteca, un dining, o bucatarie, un bar, o camera de zi si chiar o spalatorie. In zona de dormit are un pat care ziua este camuflat de un perete. In timpul zilei, spatiu ocupat noaptea de pat este luat de o canapeluta. La fereastra, in afara perdelei traditionale, a optat si pentru o jaluzea mata alba, care in majoritatea timpului este stransa sub forma unui rulou. Rolul ei nu este pur decorativ sau pentru a-l feri de ochii indiscreti. Aceasta impreuna cu un proiector, transforma incaperea intr-o sala de cinema. Cand are Gary are chef sa vada un film bun cu prietenii, nu trebuie decat sa traga de un snurulet si voila, propriul ecran. Pe peretele perpendicular cu fereasta si-a amenajat o bucatarie ce ii asigura tot confortul. Aceasta este ascunsa dupa un perete mobil care, in momentul in care arhitectul nostru doreste sa-si faca o cafea sau o punga de popcorn la cuptorul cu microunde, se deplaseaza spre centrul incaperii, oferindu-i spatiul de care are nevoie. Pe acelasi perete, pe partea dinspre bucatarie are o intreaga biblioteca mai mult decat generoasa, ce se desfasoara pe toata suprafata acestuia. Al doilea dormitor a fost amenajat in baie. Cada, cand nu este folosita este acoperita de o saltea confortabila si de o lenjerie draguta.

Greu de crezut, dar o astfel de locuinta chiar este exista. Uitati-va si va minunati!

Garsoniera cu 24 de camere

Garsoniera cu 24 de camere

Garsoniera cu 24 de camere

Garsoniera cu 24 de camere

Garsoniera cu 24 de camere

http://www.youtube.com/watch?v=Lg9qnWg9kak&feature=player_embedded#at=23

Share
This entry was posted in Povesti Imobiliare and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Garsoniera de 30 mp cu 24 de camere

  1. Pingback: Garsoniera cu 24 de camere – Equinox Blog | Imobiliare Ploiesti ← Imobiliare Ploiesti Tel 0723406355

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *