In 14 judete fondurile pentru programul “Casa Verde” au fost epuizate

Panouri solare pentru programul Casa Verde

Romanii care vor sa-si echipeze locuintele cu panouri solare, pompe de caldura sau instalatii de biomasa au luat cu asalt agentiile judetene de protectie a mediului, cererile pentru Casa Verde 2011 depasind cu mult fondurile alocate pentru sesiunea din 2011. In mai putin de o luna, fondurile alocate au fost depasite in 14 judete.

In doar prima saptamana de la demararea programului, peste 5.000 de aplicanti au depus dosare pentru a-si recupera banii din investitiile “eco”. Reprezentantii Administratiei Fondului pentru Mediu spun ca, in unele judete, cererile valoreaza dublul bugetului disponibil.

Dupa 15 august se va realiza o redistribuire a fondurilor intre judete, iar sumele ramase disponibile in unele judete se vor redistribui acolo unde solicitarile sunt mai mari decat valorile repartizate initial, spune Adriana Stroe, purtator de cuvant AFM.

In judetele unde s-a depasit cota, AFM nu va mai primi dosare incepand cu 1 iulie, pentru a putea studia dosarele deja depuse, pana la 15 august. Zonele in cauza sunt: Alba, Bihor, Brasov, Buzau, Covasna, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinti, Olt, Salaj, Sibiu, Valcea si Vrancea.

Prin programul Casa Verde, orice proprietar poate recupera pana la 6.000 de lei la instalarea unui sistem de panouri solare, pentru instalatii de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete sau tocatura lemnoasa si pana la 8.000 de lei pentru instalarea unei pompe de caldura.

Sursa: evz.ro

Share
This entry was posted in News and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *