Evocasa Uptown Ploiesti intra in conservare

Evocasa UptownDezvoltatorul imobiliar Adama amana constructia celui mai inalt bloc din Ploiesti pe o perioada nedeterminata. S-au cumparat deja 22 de apartamente.

Criza economica i-a determinat pe cei de la Adama, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, sa amane pe o perioada nedeterminata finalizarea proiectului Evocasa Uptown din Ploiesti, demarat in 2009. Proiectul include un bloc de 18 etaje cu 180 de apartamente, fiind cel mai inalt imobil din localitate.

Apartamentele trebuia sa fie gata in decembrie, anul trecut. ”Am inghetat proiectul din cauza situatiei actuale din Romania. Avem banii pentru a termina, dar consideram ca in aceasta perioada nu se vor vinde. Or, daca am termina, imobilul trebuie intretinut, trebuie sa platim impozite la primarie, ceea ce presupune niste costuri destul de mari”, a declarat pentru MONEY.ro Asher Lax, director de vanzari in cadrul Adama. Potrivit acestuia, blocul este finalizat pe exterior, dar mai trebuie finalizat si interiorul. „Cred ca vom mai investi 3-4 milioane de euro, nu stiu exact”, mai spune Lax, potrivit caruia pana acum dezvoltatorul a cheltuit deja „cateva milioane bune” din fonduri proprii.

Dezvoltatorul a vandut deja 22 de apartamente din acest imobil. Noii proprietari asteapta finalizarea lucrarilor de constructie. „Sunt clienti care au cumparat deja in Evocasa Uptown. O parte dintre acestia au vrut banii inapoi, iar altii ne-au spus ca vor astepta finalizarea lucrarilor. La ora actuala, pentru 22 de apartamente s-a platit un avans, iar oamenii sunt in stand-by. Daca se razgandesc isi pot lua oricand banii inapoi”, mai spune Lax, potrivit caruia, o parte dintre clientii care au renuntat la Evocasa Uptown au cumparat in Evocasa Orizont, un alt proiect din Ploiesti al Adama.

Preturile anuntate pentru Evocasa Uptown incepeau de la 38.565 de euro plus TVA. Nu se stie insa care vor fi noile costuri, dupa finalizarea proiectului. ”Nu sunt apartamente scumpe, dar nu stim cand vom relua proiectul, peste un an-doi, ce preturi de vanzare vom avea”, explica directorul de vanzari al Adama.

Compania a finalizat deja in iunie 2010, proiectul Evocasa Orizont, situat in comuna Blejoi, in apropiere de Ploiesti. Aproximativ 40% din cele 118 apartamente si 38 de vile din cadrul ansablului s-au vandut deja. „Se vand 2-3 apartamente pe luna in acest complex. Clientii sunt interesati mai mult de apartamente”, mai spune Lax.

Dezvoltatorul Adama, prezent pe piata din Romania precum si in Moldova, Ucraina si Turcia, dezvolta in prezent la nivel global peste 45 de proiecte rezidentiale si comerciale, insumand milioane de metri patrati de constructii, in diferite stadii de planificare si executie. Pe plan local, compania a finalizat 1600 de apartamente, dintre care 1.000 au fost deja vandute.

Compania Adama este controlata de fondurile de investitii Tiger Global si Immofinanz Group, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piața din Romania. Portofoliul grupului pe piața romaneasca include 50 de proprietați, mai ales in domeniul spațiilor comerciale și de birouri, estimat la 894,7 milioane de euro.

Sursa: www.money.ro

This entry was posted in Imobiliare Ploiesti, News and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Evocasa Uptown Ploiesti intra in conservare

  1. Pingback: Evocasa Uptown Ploiesti intra in conservare | Equinox Blog … | Casuta-Mea.Ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *