Dosarul „Prima Casa” de la Fodul de Garantare poate fi urmarit online

primacasaIntotdeauna perioada in care dosarul de creditare este in „malaxorul” bancilor cumparatorul, care are deja un antecontract de vanzare-cumparare semnat, este supus unui stres generat de incertitudinea legata de durata analizei la Fodul de Garantare (FNGCIMM).

Incepand din data de 9 iulie 2014, persoanele care au depus dosare de creditare pentru programul „Prima Casa”, solicitand garantii din partea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, vor putea urmari online situatia aprobarii garantarii prin intermediul paginii de internet a Fondului (www.fngcimm.ro).
Pe acesta pagina a fost creat un link catre o aplicatie prin care fiecare beneficiar poate urmari situatia dosarului sau in procedura de aprobare a garantiei pentru credit. Se consemneaza, astfel, momentul in care dosarul este transmis de la banca creditoare catre FNGCIMM, momentul in care este preluat si intra in lucru, aprobarea sau respingerea acestuia, precum si momentul in care contractul semnat este transmis bancii.

Concret, pe pagina Fondului, în sectiunea „Prima casa”, clientii trebuie sa acceseze link-ul „Stare solicitare” care deschide pagina aplicatiei de consultare pentru beneficiarii solicitarilor de garantare Prima Casa. Clientul trebuie sa introduca în formular: – banca la care a depus solicitarea de credit pentru Prima Casa, – numele, prenumele, data nasterii titularului de credit, – tipul imobilului si judetul în care se afla imobilul ce urmeaza a fi achizitionat.

Google

Acest articol a fost publicat în Clientii nostri, Imobiliare Ploiesti și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *