De ce dau clientii teapa agentiilor imobiliare

Tepar imobiliarObisnuiesc sa ma uit cu regularitate la sectiunea “keywords Activity” pentru a vedea care sunt subiectele de interes ale vizitatorilor. Constat o cautare asidua pentru identificarea mijloacelor de “tepuire” a agentiilor imobiliare. Cuvinte cheie precum “ce se intampla daca nu platesc comisionul agentiei?”, “cum sa nu platesc comisionul agentiei imobiliare” sau „cum sa ocolesti o agentie imobiliara” au o frecventa nedorit de mare. Aceasta preocupare face parte din aceeasi familie cu “cum sa spargi o banca”, “cum sa spargi baza de date a Politiei” sau “cum sa spargi usa de la apartamentul vecinului” sau „cum sa copiez la bac”. Toate denota intentia de a fura, iar pe autorii ei ii cataloghez ca potentiali infractori.

Serviciile agentiilor imobiliare nu sunt obligatorii. Nu te sileste nimeni sa te adresezi agentiei imobiliare pentru a-ti programa vizitele la imobilele pe care ti le alegi de pe site-urile lor, stand la o cafea in fotoliul de acasa. Poti, la fel ca si agentii imobiliari, se iei presa la filtrat si sa te adresezi direct proprietarilor. Aproape toti au anunturi personale in ziare sau pe internet. Sigur ca nu este usor, poti sa consumi zile si saptamani pana gasesti (daca gasesti) ceea ce cauti.

Ca sa fiu onest, trebuie sa recunosc ca practica multor agenti si agentii de a publica anunturi anonime, fara sa-si decline identitatea, nu este una corecta. Nu am inteles niciodata de ce fac acest lucru. Faptul ca astfel de anunturi sunt “carlige” pentru client nu se justifica daca punem in balanta frustrarea pe care aceste anunturi o determina.

Lasă un comentariu