CEC Bank si Alpha Bank acorda credite prin Prima Casa 4

Dobanda la imprumuturile in euro acordate de catre cele doua banci este formata din Euribor la trei luni, plus o marja de 4%.

Prima Casa 4 a inceput oficial saptamana trecuta, cand Banca Comerciala Romana  a anuntat ca accepta dosare de credit prin acest program. Intre timp insa, doua alte banci si-au anuntat participarea oficiala la cea de-a patra etapa a programului. Este vorba de CEC Bank si Alpha Bank, care au primit avizul BNR privind normele de creditare si au incheiat protocoale de colaborare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Sucursalele CEC Bank primesc cereri de imprumut prin Prima Casa 4 incepand din 14 iunie, iar plafonul de care banca dispune se ridica la aproximativ 27 de milioane de euro. Produsul oferit de institutia financiara are o dobanda variabila, formata din ROBOR 3M (la trei luni) plus 1,9%, pentru creditele in lei, respectiv EURIBOR 3M (la trei luni) plus 4%, pentru creditele in euro. Banca nu percepe comisioane, accepta finantari pe maximum 30 de ani si acorda o perioada de gratie de pana la 180 de zile.

Pentru creditele acordate prin programul Prima Casa 4 de catre Alpha Bank, dobanda este variabila, fiind formata din EURIBOR 3M (la trei luni) plus o marja de 4%. De exemplu, pentru un credit de 42.500 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, rata lunara se ridica in prezent la 233,88 euro. Reprezentantii acestei institutii de credit garanteaza aprobarea din punct de vedere financiar a solicitarii intr-un termen de maximum trei zile lucratoare.

Sursa: imobiliare.ro

Share
This entry was posted in Imobiliare Ploiesti, Mediul de Afaceri, News. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *