CEC Bank “deschide” Prima Casa 4 in maxim patru saptamani

Radu Ghetea, presedintele CEC Bank, a declarat ca primele credite din cadrul programului Prima Casa 4 vor putea fi acordate in cel mult patru saptamani, dupa ce Fondul National de Garantare a Creditelor va trimite bancilor conventiile necesare pentru introducerea normelor si lansarea creditarii, conform NewsIn.

Prezent la un seminar organizat de Ziarul Financiar, Ghetea a spus ca in prezent sunt 5-6 banci care doresc sa participe la programul Prima Casa 4, printre care si CEC Bank.

Daca saptamana aceasta sau cel tarziu saptamana viitoare primim de la Fondul National de Garantare a NGCIMM proiectul de conventie trebuie sa introducem prevederile acestui proiect in norme, iar bancile sa aprobe normele pe diverse paliere.

Personal, cred ca in 3-4 saptamani am putea vedea primele norme cu aviz favorabil de la Banca Nationala si sa incepem creditarea, a spus el.

In aprilie premierul Emil Boc a declarat ca bancile vor avea posibilitatea, in perioada imediat urmatoare, sa adere la noua forma a programului Prima Casa, normele metodologice de aplicare a noului sistem fiind aprobate de Guvern.

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *