Ce este creditul punte

Trecerea de la un apartament mai mic la unul mai mare, cu mai multe camere sau la o casa este cel mai adesea blocata de imposibiliatatea de a da un avans (arvuna) pentru noua locuinta si de teama de a nu intra in criza de timp, daca vanzarea actualei locuinte nu se finalizeaza in timpul scontat. Lucrurile pot sta foarte bine si invers, sa aveti o casa prea mare, prea costisitoare, pe care sa vreti sa o schimbati cu un apartament la bloc.

Situatia ideala este sa aveti banii necesari sa va cumparati locuinta dorita si apoi, in liniste si fara presiunea timpului, sa vindeti vechea locuinta. Daca nu va aflati in aceasta situatie fericita, exista o solutie: creditul punte oferit de banci.

Ce este creditul punte? Este un tip de imprumut, un credit imobiliar, acordat de banca, ce va permite cumpararea unei proprietati imobiliare, urmand sa restituiti banii intr-un anumit termen, intr-o singura transa. Garantia imobiliara este chiar locuinta actuala.

Acest tip de imprumut va permite accesul la un credit imobiliar in situatia in care nu dispuneti de avansul minim necesar pentru arvunirea imobilului pe care doriti sa-l achizitionati.

Principalul atu al acestui tip de credit este ca nu trebuie sa vindeti locuinta pe care o aveti pentru a obtine lichiditati ca sa cumparati casa dorita. Daca in mod normal ar fi trebuit sa stati cu chirie, contractarea unui credit punte va da posibilitatea sa locuiti tot in casa dv. Un alt mare avantaj este reprezentat de perioada de timp lasata ragaz de banca pentru gasirea celei de-a doua locuinte si pentru vanzarea celei vechi.

Rambursarea creditului se va face intr-o singura transa, in termen de maxim 1-2 ani de la data tragerii acestuia, din pretul obtinut din vanzarea imobilului detinut de imprumutat. In acesta perioada, imprumutatul va achita lunar numai dobanda.

De regula, creditul punte se acorda pe o perioada de pana la 12 luni, unul dintre avantaje fiind acela ca scapati de presiunea vanzarii urgente a imobilului pe care il detineti in prezent. In plus, se elimina si disconfortul de a ramane fara locuinta in perioada dintre cele doua tranzactii.

Suma maxima acordata de banci este de aproximativ 300.000 euro (sau echivalentul in lei), in functie de capacitatea de rambursare si de garantiile constituite.

Termenul maxim este de 12 luni pentru cumpararea de imobile, dar sunt si exceptii, durata putand fi mai mare.

Garantiile cerute de banci sunt imobiliare, adica ipoteca de rang I asupra imobilului personal propus spre vanzare, cat si asupra imobilului ce urmeaza a fi cumparat (daca este cazul).

Share
This entry was posted in Clientii nostri, Imobiliare Ploiesti and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ce este creditul punte

  1. Pingback: Ce este creditul punte | IMOBILIARE PLOIESTI

  2. Pingback: Ce este creditul punte – Equinox Blog | Imobiliare Ploiesti ← Imobiliare Ploiesti Tel 0723406355

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *