Atentie la Certificatul de urbanism!

Certificat de urbanismAtunci cand doriti sa cumparati un teren “de casa” este bine, as zice chiar obligatoriu, sa cereti proprietarului un certificat de urbanism de informare. Costa putin si se obtine (la urgenta) in doua-trei zile. Daca va refuza, e bine sa stiti ca il puteti cere/obtine si dv., cu conditia sa aveti o copie a planului cadastral. Voi justifica acest indemn cu un exemplu:

Agentia noastra are in portofoliu un teren in zona Halelor, la un pret destul de piperat. Pentru a tempera insistenta cu care proprietarul ne cerea sa promovam imobilul, i-am cerut un certificat de urbanism de informare. A durat multe luni pana a dat curs cererii noastre. Iata ce spune acest document:

  • POT=80%, CUT=8 (promitator, nu-i asa?);
  • parcelele sunt considerate construibile daca sunt respectate cumulativ urmatoarele conditii: a) front la strada de minim 8m pentru cladirile insiruite si de 12m pentru cladirile izolate sau cuplate; b) suprafata minima a parcelei este de 150 mp pentru cladirile insiruite si de minimum 200 mp pentru cladirile izolate sau cuplate; c) adancimea mai mare sau cel putin egala cu latimea parcelei.
  • retragere minima obilgatorie de 22,5 m de la axa strazii;

Tinand seama de latimea mica a strazii si de faptul ca adancimea terenului este mai mica de 11 m, nu mai ramane loc pentru o constructie noua si atunci pentru ce ar putea fi cumparat? Pentru ce ar da cineva mai mult de 100.000 de euro pentru un astfel de teren?

Imi pare rau pentru proprietari  (care au cumparat terenul cu numai cativa ani in urma), dar daca ar fi cercetat la vreme un certificat de urbanism, poate ar fi fost mai fericiti acum.

Share
This entry was posted in Imobiliare Ploiesti and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Atentie la Certificatul de urbanism!

  1. Pingback: Atentie la Certificatul de urbanism! [2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *