Anul de constructie a blocurilor din Ploiesti

Anul-constructiei-blocurilor-din-PloiestiLa cumpararea unui imobil este foarte important sa cunoasteti care este varsta acestuia.

Nu este o problema usoara sa afli care este anul constructiei unui bloc. Multi cred ca acesta este mentionat in actele de proprietate. NU, in niciun act de proprietate, de orice fel ar fi el, nu se mentioneaza acest an (din pacate). Numai pentru blocurile construite inainte de 1989 prin fostul OJCVL (Oficiul Judetean pentru Construirea si Vanzarea Locuintelor Prahova) se poate prezuma ca anul in care a fost semnat Procesul verbal de predare-primire-receptie este anul finalizarii constructiei (nu data semnarii Contractului de construire, care se semna cu mult inainte de inceperea construirii blocului).

Uneori anul construirii blocului este mentionat in documentatia cadastrala. Nu este o informatie certa. Cadastristii trec in lucrare anul pe care il obtin de la proprietari, fara sa ia in considerare documente, ci doar declaratia (interesata) a proprietarului.

Nici informatia obtinuta de la administratorii de bloc nu poate fi luata intotdeauna in considerare. Numai acei administratori care au fost intre primii locatari sau care au Cartea tehnica a imobilului (extrem de rar), pot emite pareri avizate.

M-am gandit sa incep un proiect in care, cu ajutorul locuitorilor Ploiestiului, sa realizez o harta pe care sa fie marcat anul constructiei tuturor blocurilor din oras. Pentru foarte multe dintre ele avem documente care sa justifice anul cosntruirii, pentru altele cerem ajutorul ploiestenilor.

Daca imi veti trimite prin email sau prin formularul de la sectiunea Contact strada, numarul blocului si anul constructiei sale, eu le voi adauga pe harta, oferind astfel un instrument pretios celor care vor sa-si cumpere un apartament.

Sigur, este posibil ca mai multi proprietari sa trimita informatii contradictorii. In aceasta situatie, alegerea noastra va fi justificata statistic: majoritatea are dreptate. Procesul este unul interativ, in care pana la urma adevarul va iesi la iveala iar harta va reflacta numai varsta corecta a imobilelor.

Harta, in forma ei initiala, este vizibila la adresa: Anul de constructie al blocurilor din Ploiesti

Daca nu aveti in calculator foarte puternic, harta nu se incarca repede. Aveti in pic de rabdare.

Pe acesta harta am inceput sa marcam si blocurile cu risc seismic ridicat din Ploiesti, despre care am scris si in articolul Blocurile cu bulina rosie din Ploiesti.

Daca locuiti in Ploiesti si doriti sa contribuiti la completarea hartii, puteti sa-mi trimiteti prin email  (blog@equinox.ro) adresa blocului in care locuiti si anul in care a fost dat in folosinta, adica data la care s-a semnat procesul verbal de predare-primire, nu anul in care a fost semnat contractul de construire.

Share
This entry was posted in Imobiliare Ploiesti, Urbanism and tagged . Bookmark the permalink.

33 Responses to Anul de constructie a blocurilor din Ploiesti

 1. Pingback: Anul de constructie al blocurilor din Ploiesti | Equinox Blog … | Casuta-Mea.Ro

 2. Ivan says:

  Cu respect va salut, m-ar interesa din ce an sunt blocurile de pe Aleea Streiului cele cu 4 etaje, bl. 156 sc B Va multumesc.

 3. GHEORGHE says:

  Daca este cu putinta va rog sa-mi spuneti anul inceperii constructiei blocului 9D2 de pe bld. Republicii nr 181 (PLOIESTI). Va multumesc.

 4. STOICESCU ADRIAN says:

  Buna ziua,
  Doresc sa cumpar cu apartament in blocul nr. 35 de pe GH. GR. Cantacuzino si vreau sa stiu in ce an o fost construit/dat in folosinta. Multumesc anticipat!

 5. STOICESCU ADRIAN says:

  Buna seara!
  Am gasit un alt apartament situat in bloc I5 pe Marasesti. As dori sa stiu anul de constructie si daca este cu risc seismic. Multumesc!

 6. Florin S says:

  Va rog frumos, ce date aveti despre blocul 21 A de pe strada Constantin Brezeanu?
  Multumesc anticipat!

  • Banuiesc ca doriti informatii referitoare la riscul seismic al blocului. Singurul document oficial in acest priovinta este lista postat pe site-ul Primariei Ploiesti. Pe strada Constatin Brezeanu nu este niciun bloc. Dar nu toate blocurile cu risc seismic au fost expertizate, iar lista nu a fost actualizata de multi ani. Noi nu putem spune, fara probe, ca un bloc are sau nu “bulina”. Repet, singurul document oficial este emis de Primarie.

 7. Petrescu says:

  Buna ziua
  Imi puteti spune, va rog, anul constructiei Blocului 57 , str. Cameliei – bloc cubulet. Va multumesc tare mult si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra. Numai bine!

  • Daca mai multi ploiesteni ne-ar fi comunicat anul constructiei pentru blocul in care locuiesc ei, acum v-am fi putut da un raspus cert. Asa, va spun ce cred eu: cubuletele de pe Cameliei sunt construite prin 1970-1974.

 8. Vintila Ioana says:

  Buna ziua. Vrem sa cumparam un apartament pe sos. Vestului bl103, si ma intrebam daca stiti anul constructiei blocului. Va multumesc!

 9. ioana says:

  Ce imi puteti spune despre blocurile de pe strada vitejilor respectiv bloc 108.va multumesc

 10. Gabriel says:

  Buna ziua, puteti sa imi spuneti, va rog frumos, din ce an este blocul 205 de pe strada constantin brezeanu?

 11. Monica says:

  Buna ziua,
  Ma puteti ajuta cu data construcției a blocului 14B de pe strada Republicii , nr 114 ?
  Multumesc frumos,
  Monica

 12. mihai gradinaru says:

  Bl 43A din strada aleea vitioarei a fost dat in folosinta in 1980.

 13. Rusu Bogdan says:

  Buna seara,puteti sa imi spuneti, va rog frumos, din ce an este blocul de pe strada GH.GRIGORE CANTACUZINO,NR 275 BL,B4 SC.A?va multumesc frumos

 14. Horne Alin says:

  Buna ziua,

  Imi puteti spune va rog anul constructiei sau darii in folosinta al blocului 26 scA, de pe Eremia Grigorescu?

  Mutlumesc,

 15. elena gheorghe says:

  Buna ziua,

  imi puteti spune va rog anul constructiei Blocului 9 de pe Aleea Lacramioarei?si daca este imobil cu risc seismic?

 16. Oana says:

  Buna ziua,
  Îmi puteți spune va rog anul construcției Blocului 15 de pe Bulevardul Bucuresti ?

  Va multumesc,
  O zi buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *