AFI Europe va construi un mall la Ploiesti. Cora a inchiriat deja jumatate.

De aproape patru ani AFI Europe, subsidiara a companiei Africa Israel Investments, ne “ameninta” ca va construi la Ploiesti, pe locatia fostei fabrici de produse din fonta Flacara, un mare centru comercial. Achizitia terenului de 40000 m2 s-a realizat in 2007 si s-a ridicat la 15 milioane de euro. La vremea aceea, Reuven Havar, country managerul AFI Europe Romania, declara ca suprafata proiectului comercial va fi de 100.000 m2, iar investitia de 100 milioane de euro.

De data aceasta, se pare ca lucrurile chiar se vor misca. AFI Europe a anuntat ca a semnat un contract de închiriere cu retailerul Cora pentru deschiderea unui hipermarket cu o suprafaţă de 12.500 m2 în viitorul mall.

Construcția mall-ului AFI Palace Ploiești va începe în trimestrul al patrulea din 2011, iar data de finalizare este estimată pentru ultimul trimestru din 2012. Proiectul va include o suprafață totală închiriabilă de 26.000 mp (un sfert din cea initial anuntata!) distribuită pe două etaje și 900 de locuri de parcare.

AFI Palace Ploiesti este al doilea proiect început de israelieni anul acesta, după începerea construcției primei clădiri de birouri din cadrul proiectului “AFI Business Park Cotroceni” din București.

Cora Romania, parte a grupului francez de retail Louis Delhaize, a avut una dintre cele mai agresive expansiuni de pe piața locală de retail în ultimii ani.

Aici se va construi noul mall AFI Europe:

View Cora Ploiesti in a larger map
***********************

Share
This entry was posted in Imobiliare Ploiesti, News and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *